wat doen wij

Weekendschool Baljée biedt de leerlingen introducties op vakgebieden en beroepen en op de wereld om hun heen. Ervaringen om hun talenten maximaal te laten ontplooien. Meedoen aan Weekendschool Baljée betekent dat je drie jaar lang mag deelnemen aan een uitdagend programma met leuke en praktische onderwerpen:

Eén keer per twee weken, ruim 20 zondagmiddagen van 13.00 tot 16.30 uur  in de periode van oktober tot en met juni. Elk nieuw schooljaar start er een groep van maximaal 26 kinderen uit groepen 7 van basisscholen uit Leeuwarden. Er wordt altijd verzameld in De Kanselarij, Turfmarkt 11, waar ook sommige lessen worden gegeven. Thema’s die aan bod komen zijn: Leeuwarden en haar geschiedenis, maatschappij, cultuur en religie, economie, techniek, sport, kunst, natuur, wetenschap, zorg, commercie, recht, media, presentatietechnieken en nog heel veel meer.

De 1e en 2e leerjaren krijgen de leerlingen met de groep les van gastdocenten en worden er grotendeels gezamenlijke activiteiten aangeboden. In het 3e jaar organiseren we workshops-op-maat en mentoring. Bij mentoring wordt de leerling gekoppeld aan een mentor en worden de activiteiten gedaan samen met de mentor. De mentoren worden gekozen op basis van het talent en de ambities van de leerling. De workshops-op-maat worden georganiseerd in samenwerking met de leerlingen georganiseerd.

Durf jij weekendschoolBaljée aan? Laat je horen!

Blijf op de hoogte van onze digitale nieuwsbrief